Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@19:10:15 GMT

شهیدی که با زبان روزه در هنگام اذان گفتن به شهادت رسید

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۷۶۷۶

شهیدی که با زبان روزه در هنگام اذان گفتن به شهادت رسید

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا؛  هر زمان نامی از شهدای دفاع مقدس در ماه رمضان به میان می آید، نام سردار شهید حجت‌الاسلام والمسلمین «جلال افشار»  به خاطر آید، کلام نافذ و تأثیرگذارش نوای دل‌نشین دعای روح نوازش، نردبان ایمان بود و زهد او زبانزد یاران و بیان شیرین و رسایش انیس و همدم بسیجیان پادگان الغدیر اصفهان که با آغاز جنگ تحمیلی، ‌مردم به‌ویژه جوانان را به حضور در جبهه‌های نبرد و دفاع از میهن اسلامی تشویق و ترغیب می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی شهید جلال افشار، مصداق «السابقون السابقون» بود، در تابستان سال ۱۳۳۵ در یکی از محلات مستضعف نشین اصفهان به دنیا آمد، در ساماندهی راهپیمایی‌های سال ۵۷ شهید افشار نقش کلیدی در اصفهان ایفا می‌کرد و در بسیاری از این گردهمایی‌ها به سخنرانی می‌پرداخت.

جلال با پیروزی انقلاب از عناصر اولیه کمیته دفاع شهری اصفهان بود و سپس به‌عنوان مربی عقیدتی در پادگان‌های آموزشی خدمت کرد، با تشکیل سپاه شهید افشار باعلاقه بسیار به پایه‌ریزی دروس عقیدتی برای آموزش رزمندگان پرداخت و همواره به‌عنوان یک معلم اخلاق مهذب در بین رزمندگان شهره بود، وی از زمره شهدایی بود که با جاذبه عرفانی و روحانی توانسته بود در قلب بسیجی های نفوذ کند.

به مسائل شرعی اهمیت می داد

حاج آقا افشار پدر شهید درباره فرزندش گفته است :  انقلاب، تحولی عظیم در جامعه‌ ما محسوب می‌ شد، دیگر نمی ‌توانستی جوانانی را که به حق ایمان دارند در خانه نگه‌ داری؛ همه یکپارچه فریاد می ‌زدند مرگ بر شاه. پخش اعلامیه ‌های امام نیز، مهم ترین دغدغه ‌های آن روزهای جلال بود.

وی افزود: با وجود فقر و محرومیت در زندگی، افشار همکاریش را با مؤسسات خیریه‌ اصفهان آغاز کرد و ضمن آن به عنوان خادم در مسجد جارچی در بازار اصفهان به فعالیت پرداخت. خیلی به مسائل شرعی مثل اقامه‌ نماز و پرداخت خمس مقید بود.

در لباس سبز سپاه او را بدرقه کردیم 

مادر شهید افشار نیز درباره فرزند خود از آغاز خدمت در سپاه تا زمان شهادت گفت: در سال ۱۳۵۳ به مدرسه حقانی قم رفت و از محضر آیت ‌الله بهاءالدینی بهره جست. از آن روز به بعد جلال مدام در حال تبلیغ دین بود، در اجتماع مردم قم در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۳۵۶ شجاعانه ایستاد و درخشید با پیروزی و شکوفایی انقلاب جزء عناصر اولیه‌ی کمیته‌ی دفاع شهری حرکت های مردمی اصفهان را سازماندهی کرد. قبل از آن نیز در جریان تحصن تاریخی مردم در منزل آیت ‌الله خادمی در مورد اعتصاب غذای زندانیان سیاسی نقش بسزایی ایفاء کرده بود.

وی ادامه داد : جلال آن روزها هم در خانه تدریس اخلاق داشت و هم مصاحبه و پذیرش نیروی جدید با او بود. در مرکز آموزش ۱۵ خرداد اخلاق تدریس می ‌کرد. همیشه در جلسات سپاه و مراکز فرهنگی آموزشی که هدفشان هدایت نسل جوان بود و پایگاه ۱۵ خرداد شرکت داشت. برای مدتی هم به سیستان و بلوچستان رفت تا با اشرار مبارزه کند. بعد از آن نیز به جبهه رفت، آخرین بار او را در لباس سبز سپاه پاسداران بدرقه کردیم.

ازدواج در اوج سادگی

ازدواج جلال با خانواده‌ای اهل ایمان و به‌صورت بسیار ساده شکل گرفت و حتی تولد تنها فرزندش «فائزه» نیز باعث توقف در راهی که انتخاب کرده بود نشد و چند روز پس از تولد دختر دردانه‌اش دوباره رهسپار جبهه‌ها شد.

پرواز به سوی معبود

چه سعادتی بالاتر از اینکه سرداری در میدان جنگ در هنگام گفتن اذان و زمانی که به ذکر «محمد رسول‌الله» برسد شهد شیرین شهادت بنوشد، آری سرانجام سردار روحانی جلال افشار پس از تلاش و کوشش بسیار در تحقق آیین زلال محمدی در تاریخ بیست و چهارم تیر سال شصت و یک در عملیات رمضان با زبان روزه و درحالی‌که ذکر اذان بر لبش بود، از ناحیه پهلو مورد اصابت ترکش قرار گرفت و آسمانی شد. مزار این شهید در گلستان شهدای اصفهان واقع است.

روحش شادو یادش گرامی باد

رضارضایی مجد

برچسب‌ها دفاع مقدس جامعه روحانیت مبارز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دفاع مقدس جامعه روحانیت مبارز دفاع مقدس جامعه روحانیت مبارز اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۷۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم مردمی شدن کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان

فرمانده سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان گفت: مردمی‌سازی و مشارکت مردم در کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان در دستور کار قرار بگیرد و از ظرفیت هنر و رسانه در این امر استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا،سردار مجتبی فدا در جلسه ستاد اجرایی کنگره ۲۴ هزار شهید استان اصفهان اظهار کرد: بسیاری از ۲۴ هزار شهید استان اصفهان از پادگانی که الان سپاه صاحب الزمان(عج) است به جبهه‌ها اعزام شدند.

وی افزود: اولین کنگره شهدای استان اصفهان در سال ۱۳۷۵ برگزار شد و این کنگره دومین کنگره شهدای استان اصفهان است، رهبر معظم انقلاب در کنگره‌هایی که در ۱۰ سال اخیر برگزار شده است تاکیدشان بر کارهای هنری و ماندگار بوده است.

دبیرکل کنگره ملی ۲۴ هزار شهید و فرمانده سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان با تاکید بر اینکه باید پیام کنگره را به گوش کسانی که در کنگره شرکت می‌کنند برسانیم، تصریح کرد: در کنگره دو برنامه عمده داریم و یکی از مواد آن است که اجلاسیه که در اصفهان برگزار می‌شود البته مکان اجرای کنگره را به جمع‌بندی نرسیده‌ایم که در آینده اعلام خواهد شد.

فدا با اشاره به این که استان اصفهان یک دهم شهدای کل کشور را دارد، اظهار داشت: ویژگی‌های اصفهان بی نظیر و قابل توجه است، مدارس بالای ۱۰۰ شهید، یک ششم شهدای دانش‌آموز کشور، یک پنجم شهدای روحانی کشور، یک چهارم شهدای ورزشکار کشور، خانواده‌های دو شهیدی تا هفت شهیدی که این‌ها باید منعکس شود.

وی در ادامه گفت: برنامه دوم کنگره نمایشگاه محضر حضرت آقا و دیدار با ایشان است که باید دستاوردهای کنگره را خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه دهیم.

فرمانده سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان گفت: مردمی‌سازی و مشارکت مردم در کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان در دستور کار قرار بگیرد و از ظرفیت هنر و رسانه در این امر استفاده شود.

فدا بیان داشت: تنها استانی که ۱۰ شهرستان بالای هزار شهید دارد استان اصفهان است بر همین اساس امسال و سال‌های آینده کنگره ملی شهدای شهرستان‌های استان اصفهان را هم خواهیم داشت.

کد خبر 749599

دیگر خبرها

  • تشییع دو شهید گمنام دفاع مقدس در مسجد مقدس جمکران
  • پیکر ۴ شهید دفاع مقدس در اصفهان تشییع می‌شود
  • استقبال پاسداران سپاه سوادکوه از شهید خوشنام
  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می‌کنند
  • شهیدی که قهرمان دو سنگر بود
  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند
  • مردم قم با دو شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند
  • گناوه میزبان شهید دوران دفاع مقدس خواهد بود
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • لزوم مردمی شدن کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان